• GB
  • DK

Kæmper I med at få selen på?

Mange hunde bryder sig ikke om at få sele på inden de skal på tur. Selen er dog utrolig vigtig, så du ikke får lavet skader på din hunds hals eller nakke, når I går ture.
Det er de færreste hunde som aldrig nogensinde kan finde på at trække på ture. Det kan være en spændende duft, en god legeven i sigte, et egern der piler op i et træ eller noget andet der tiltrækker opmærksomheden.
Træning skal der til, men uanset hvad, så risikerer du at der dukker noget op og hunden trækker.

For nogen hunde er problemet at få noget over hovedet, for andre er det følelsen på kroppen. Det kan også være begge dele.

Hader din hund allerede sin sele?

  • Start med at finde ud af om selen sidder ordentligt på din hund.
Der er utrolig mange seler at vælge imellem. Årsagen er at hunde er forskelligt byggede. Du skal vælge en Y-sele eller en H-sele. Der skal minimum være 2 fingers bredde fra hundens armhule hen til selen. Det er for at den ikke generer armhulen under gang. Har du en hund med dyb brystkasse og slank mave, så som en whippet, så kræver det en sele specielt egnet til den slags hunde.
  • Hader din hund allerede sin sele? Så kan det være en god ide at starte træningen med en ny slags. Så kan hunden forbinde den nye sele med den nye positive træning.
  • Start den nye træning positivt og med god tid. Skal den i sele på gåturene, så brug den gamle sele, giv hunden den på et andet sted end der hvor I nu træner en ny måde at gøre det på.

Læs også her