• GB
  • DK

Hund - Hund problemer.

Reagerer din hund med at gø, lave udfald eller flygte fra andre hunde


Er gåturene en udfordring?
Sniger du dig rundt tidlig morgen eller sen aften?

Du kigger nok her fordi du har problemer med din hunds adfærd overfor andre hunde.

Det kan være en udfordrende situation for jer begge, men heldigvis er der hjælp at hente.

Har din hund problemer med at hilse på andre hunde og reagerer aggressivt?

Bider den ud efter andre hunde?

Gør din hund vildt og trækker ud i snoren efter andre hunde?

Bliver din hund frustreret over ikke at måtte hilse på hunde?

Bliver din hunds frustration så voldsom, så den bider ud efter dig?

Eller frygter din hund mødet med andre hunde og prøver at stikke af?

Hvilke metoder benytter jeg mig af

Management

I første omgang vil jeg sørge for at I begge ikke bliver sat i de situationer, hvor det går galt.
Når hunden ikke stresses hele tiden, falder dens (og dit) stress niveau. Herefter er det muligt at arbejde med nogle teknikker, som kan hjælpe din hund til at få det bedre følelsesmæssigt.
Vi starter også træningsøvelser der hjælper jer i dagligdagen.
Når der er mere ro på vil jeg introducere dig til kontrabetingning og BAT.

Træning

Det er vigtigt at ændre din hunds oplevelser og følelser, men det er også vigtigt at I får nogle reelle træningsøvelser, så I kan håndtere hverdagen.
I kan pludselig befinde sig i en situation, hvor der er en løs hund ejer ikke har styr på, for lidt plads til at din hund føler sig tryg, eller andre uforudsete ting.
Øvelserne trænes i starten hjemme og i trygge omgivelser. Herefter gøres de sværere og sværere, så de til sidst kan bruges i nødsituationer.

Kontrabetingning

Formålet med kontrabetingning er at hunden ændrer sin opfattelse af det den kigger på.
Jeg viser dig teknik, der sørger for at din hund, kan ændre sit negative billede af andre hunde. Modsat kan du træne din hund til "bare" ikke at reagerer. Men det ændrer ikke din hunds oplevelse af andre hunde. For mig er det vigtigt at træningen tager udgangspunkt i hunden og ikke at den bare opfører sig pænt.

BAT - Behavior Adjustment Training 2.0

BAT er en træningsmetode, der tager udgangspunkt i hundens naturlige instinkter og følelser. BAT metoden er udviklet af Grisha Stewart og er kendt for at være en af de mest etiske metoder til at træne hunde med adfærdsproblemer.
BAT metoden fokuserer på at ændre hundens følelsesmæssige side af problemet, og ikke blot dens adfærd. Det betyder, at hunden lærer at håndtere stressende situationer på en mere positiv måde, og at dens mentale tilstand forbedres.
BAT metoden er videnskabeligt bevist. Man arbejder under hundens stresstærskel, så hunden ikke bliver overvældet af situationen.
Metoden arbejder på mange niveauer. Snoren bruges som kommunikation og ikke kun en måde at fastholde hunden på. Du lærer at undgå situationer hvor din hund bliver for stresset til at lære, vi kigger på hundens kropssprog og arbejder ikke primært med godbidder. Der arbejdes med teknikker til de situationer hvor hunden ikke kan undgå det den frygter.
Vil du vide mere?

Kontakt mig

Hvis du ser noget du tænker kan udvikle sig til et problem så kontakt mig med det samme. Måske problemet ikke når at udvikle sig så så meget. 

Se også: